IOPanel

IOPanel (http://www.iopanel.net/forum/index.php)
-   מעבדי INTEL ולוחות אם (http://www.iopanel.net/forum/forum8.html)
-   -   לא הבנתי את הקטע של 2 מעבדים מודבקים(Q6600) (http://www.iopanel.net/forum/thread24601.html)

Sure Ahi 09-02-09 13:43

לא הבנתי את הקטע של 2 מעבדים מודבקים(Q6600)
 
Q6600 מורכב מE6600 + E6600

עכשיו, נגיד יש E6600 במהירות 3.1GHZ ש(= E8400 בסטוק) ו"מדביקים" את הE6600 (בOC
Q6600 3.1GHZ), אפשר להחשיב את זה כאילו זה Q8400? או שזה יותר מורכב?

ועכשיו המעבד שלי על 3.35GHZ, זה E6600 על 3.35GHZ ועוד E6600 על 3.35GHZ?

אם אפשר הסבר מפורט =]

Dannyban 09-02-09 13:59

לא, המעבד שלך זה 4 ליבות טבעיות לצורך העניין שמעבדות תדר של 3.35GHz ולא 2 מעבדים.

Juiced 09-02-09 14:03

מה זה ליבה טבעית?

RTR 09-02-09 14:13

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Danny (הודעה 269213)
לא, המעבד שלך זה 4 ליבות טבעיות לצורך העניין שמעבדות תדר של 3.35GHz ולא 2 מעבדים.

לא.. ממש לא..
פאנום הם מרובעים טיבעיים וגם הI7, הQלמינהם הם מרובעים לא טיבעיים שמורכבים משני כפולי ליבה.

Q6600 בנוי משני E6600, אתה לא יכול להשוות אותו לשני E8400 ולהסיק מיזה שהוא Q8400..
נתחיל מיזה שQ8X00 הם עם פחות מטמון ותדר נמוך מהQ6600 שלך ובפועל חלשים יותר.

אם ההיתה על 3GHZ ההיתה משווה ביצועים ל QX6850.
אם אתה על 3.1GHZ אתה רוצה לדעת למה המעבד שלך "שווה" אתה חייב מבחן מלא כי לא היה מעבד דומה באותה מהירות.
אם אני צריך לנחש ההיתי אומר שאתה סביב הביצועים של QX9650 ברוב המיקרים.

Keman 14-02-09 19:02

RTR, לא היתי מהמר על כך...אתה שוכח מחידושים שאינטל הכניסו בפנרין לאומת הקונרו ומעבר ל 45 ננו, שבו זמן תגובה של טרנזיסטורים עצמם יותר מהיר....
את הQ6600 על 3GHZ אפשר להשוות ל QX6850 בסטוק, כי הם מאותה משפחה, אבל ממש לא לQX9650, שברוב המקרים עובר את הQX6850 בסטוק, שלא נדבר על OC.

עוד סיבה שQX9650 יותר חזק - זכרון המטמון שלו, 8 מגה ב6850 לאומת 12 ב9650.

cHerry 24-02-09 16:45

לפי מה שהבנתי הQ6600 לצערי יוצר צוואר בקבוק לעצמו בין ליבות 0 ו1 ל2 ו3

The-Fox 24-02-09 17:30

מאיפה ואיך הבנת את זה בדיוק ? :prod:

Keman 27-02-09 1:03

ציטוט:

פורסם במקור על ידי cHerry (הודעה 275022)
לפי מה שהבנתי הQ6600 לצערי יוצר צוואר בקבוק לעצמו בין ליבות 0 ו1 ל2 ו3

טוב, נו, זאת המסכנה הכי לא נכונה ששמעתי מימי, או בין האלו. אחי, זה כמו להגיד שיש צוואר בקבוק בין שתי אונות של המוח, שזה גם לא נכון, לא ?

במעבדים שיצאו עד לפני CI7 אינטל השתמשו בטכנולוגיית הFSB - אפיק קדמי של המערכת. זה כאילו ארוץ אחד שמידע רץ עליו וכל מה שמחובר אליו שואף ממנו את המידע או מכניס אליו את המידע.
בזמנינו האפיק הזה מספיק רחב כדי לאפשר אליו גישה לשני מעבדים וכל אחד שתי ליבות, שזה בעצם מעבד הQUAD של היום - על האפיק הזה יושבים אצליך גשר הצפוני, כמנתב הראשי, מעבד וזכרון. הגשר הצפוני "מקשר" בין האפיק PCI-EXPRESS, בין גשר הצפוני לאפיק הFSB, ששני הE6600 יושבים עליו.
עוד פעם, האפיק מספיק רחב כדי לאפשר בו זרימת מידע בצורה יעילה ומהירה לשני המעבדים ה"מודבקים" שיושבים עליו, הוכחה לכך: תוכנות שתומכות בריבוי ליבות לפעמים נותנות גדילה בביצועים של עד 100%, שזה אומר ששני המעבדים, כלומר, ארבע ליבות, עובדים בשיתוף מלא ללא בעיות או צוורי-בקבוק למיניהם.
הצצאר בקבוק שיכול להיות אצליך במחשב הינו במקומות אחרים - למשל HDD, או מעבד עצמו מול כ. מסך, אבל לא מעבד לבין עצמו. אז תהנה, כי יש לך מעבד טוב, אחד המוצלחים של אינטל, ששרד עד היום (אחד הוותיקים שעדיין רצים ונמכרים).
PS
בקשר לצוואר בקבוק יש קטבה אחת היפות שקראתי וראיתי, והיא באתרינו, כאן :
http://www.iopanel.net/forum/thread13175.html
:thumbup:


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 22:37.

מופעל על ידי: vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
IOPanel.net © כל הזכויות שמורות