IOPanel

IOPanel (http://www.iopanel.net/forum/index.php)
-   אחסון (http://www.iopanel.net/forum/forum13.html)
-   -   בעיה עם RAID1 (http://www.iopanel.net/forum/thread36156.html)

ronis 18-01-10 23:53

בעיה עם RAID1
 
מדובר בשרת HP בכיתת בית ספר
בשרת יש שני קשיחים של 160GB ברייד-1 MIRROR
הקשיח מחולק ל 40GB מערכת הפעלה והשאר חומר של התלמידים
מה שקרה שהייתה איזה תקלה והמחשב לא עלה, נכנסתי לביוס ואיפסתי הגדרות ולא חשבתי שההגדרה של הרייד גם נמצאת שם ושהדיפולט שלה הוא ללא רייד
כי אני יודע שלבקר של הרייד שם יש ביוס משלו .

בקיצור מה שקרה זה שהמערכת עלתה ובמקום לקבל את שני המחיצות C,D קבלתי את C של מערכת ההפעלה פעמיים
כי המערך התבטל ושני הקשיחים נראו בנפרד

חזרתי לביוס והחזרתי את ההגדרה לרייד ובדקתי בביוס של הבקר והכל נשאר כרגיל
אבל משום מה במצב הזה המערכת הפעלה לא עולה ונותנת שגיאה
במצב רגיל היא עולה אבל רואים רק את המחיצות של מערכת ההפעלה, שני המחיצות האחרות של החומר נראות במנהל הדיסקים כלא מוגדרות .

יכול להיות שברגע שעליתי עם מערכת הפעלה אחת היא השתנתה ולכן היא לא מוכנה לעלות במצב רייד
האם אפשר לשכפל רק את המחיצה הזאת הפעילה גם לקשיח השני ?

האם המחיצה השניה של הקשיח לא מזוהה בגלל שזו חלוקה לוגית או שיתכן שהוא נפגע

תודה

cupra 19-01-10 1:38

תישאר ברייד 1 מוגדר.
שאתה עולה למערכת ההפעלה תבדוק ב DISK MANAGER מה קרה עם המחיצה הקודמת, אני חושב שמדובר
רק באות כונן תפוסה, אם אתה רואה את המחיצה D שם, קליק ימני, יבא אותה ואם צריך תן לה תו חדש.

doscape 19-01-10 1:41

אם הדיסקים היו מחוברים תחת אותו כבל, אולי החלפת (אם נגעת בזה בכלל) את החיבורים שלהם, MASTER/SLAVE.
בעיקרון מעבר מרייד 1 למצב רגיל אמור להשאיר את כל החומר על הכונן, לאחר שאתה מפעיל את הרייד בחזרה יש תוכנה של HP(בשרתים הישנים) עם אופציה לעשות REBUILD (או התוכנה של הבקר), מוזר אבל שאתה לא רואה את המחיצות האחרות....

gmmaster 19-01-10 1:49

מה השגיאה שהמערכת הפעלה נותנת לך?
האם בבקר הרייד הכל נראה תקין בסטטוס?


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 11:57.

מופעל על ידי: vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
IOPanel.net © כל הזכויות שמורות