IOPanel

IOPanel (http://www.iopanel.net/forum/index.php)
-   מעבדי INTEL ולוחות אם (http://www.iopanel.net/forum/forum8.html)
-   -   למה המעבד לא מפעיל עוד ליבות ? (http://www.iopanel.net/forum/thread52014.html)

Saari 16-10-11 15:55

למה המעבד לא מפעיל עוד ליבות ?
 
אהלן יש לי I7 920, שזה מעבד חזק מאוד (לא מעודכן, כשקניתי אותו זו הייתה הסדרה הכי חזקה בשוק)
והמחשב איטי !!
הדוגמות שאני יכול לתת הן שנגיד ואני סוגר את הדפדפן כרום, אז רואים לפעמים "שאריות" שלו על המסך.
כשאני נמצא בשולחן עבודה ולוחץ רענן אז הוא המסך מקרטע טיפה (לוקח לאייקונים זמן לחזור לעצמם ולמסך להתרענן בכללי לוקח זמן)
עכשיו נגיד אני מחלץ ראר.
נכנס למנהל משימות ורואה שרק ליבה אחת עובדת כשלפי המנהל משימות יש לו עוד 8 ! (אני יודע ש-4 פיזיות ו-4 לוגיות, לא יודע כל כך מה ההבדלים)
אז למה לא להפעיל עוד כמה ליבות ?
יש לי VISTA 64 BIT ככה שאין סיבה שלא יעבוד.
אני הרבה זמן חושב לעבור ל-WIN7 אבל יש לי פשוט מלא חומר על המחשב ואין לי איך לגבות אותו כל כך..
אולי זו הבעיה ?

הנה תמונה להמחשה של המנהל משימות :

כפי שאתם רואים, רק 12% מנוצל מהמעבד ובפירוט של הליבות, רק ליבה אחת עובדת חזק.
אז למה שהמעבד לא יגיע אולי ל-20% ואולי ל-30% ואז המחשב ירוץ ?

eyal_ma 16-10-11 17:18

בקשר לליבה אחת, אתה יכול לראות שיש שימוש גם בשאר הליבות.
פשוט כנראה שהתוכנה שרצה באותו הזמן, מנצלת רק ליבה אחת בגלל איך שהיא כתובה, ולכן לא מנצלת את שאר הליבות. אין צורך לחשוש ככה.

מבחינת הדפדפן של גוגל או רענון, זה יכול להיות גם מערכת ההפעלה.
עשית סריקה נגד וירוסים לאחרונה? רצות לך אולי יותר מדי תוכנות ברגע שאתה לא מוגע להן?

TheOne89 16-10-11 17:56

WIN VISTA מאוד כבד הייתי אומר, תעבור לWIN 7 אתה תראה שיפור ניקר בביצועים אפילו אחרי שנה של שימוש בלי פורמט, בנוסף הייתי מציע לשדרג את הזיכרון RAM ל8GB כדי שיהיה יותר מרחב עבודה בכללי.

Saari 16-10-11 17:56

האמת שלא עשיתי סריקה.
יש תוכנה מומלצת ? (הכוונה לאנטי-וירוס נכון ?)
וביטלתי את התוכנות שעולות לי בעת ההפעלה שאין לי צורך בהן וזה עדיין ככה.

וגם אם יש לי הרבה תוכנות, אני לא חושב שזה תירוץ טוב מספיק, לא ?

TheOne89 16-10-11 18:01

האם אתה עובד בערוץ כפול או משלוש בזיכרונות ? כי לפי איך שזה נראה אתה עובד בערוץ כפול, עם זה באמת ככה הייתי מציע להוסיף עוד סטיק של 2GB זיכרון, מה שייתן לך עוד קצת ביצועים על ידי הערוץ המשולש ועוד מרחב עבודה על ידי נפח הזיכרון, עם תשים לב אין לך זיכרון חופשי בכלל וזה מעט את המחשב בצורה מפחידה.

eyal_ma 16-10-11 18:07

ציטוט:

פורסם במקור על ידי Saari (הודעה 545301)
האמת שלא עשיתי סריקה.
יש תוכנה מומלצת ? (הכוונה לאנטי-וירוס נכון ?)
וביטלתי את התוכנות שעולות לי בעת ההפעלה שאין לי צורך בהן וזה עדיין ככה.

וגם אם יש לי הרבה תוכנות, אני לא חושב שזה תירוץ טוב מספיק, לא ?

אני משתמש ב avast או avg.

ומבחינת תוכנות, אתה מחפש מה עושה לך בעיה, או תירוצים? :)
תוכנות שתופסות זיכרות, שתופסות משאבים, יכולות לגרום לאיטיות מערכת ההפעלה, גם אם הן לא עובדות כרגע, אלא משאירות כל מיני "שאריות" בזיכרון.

אני בספק שזה המעבד.
אם המעבד היה בעייתי, היו לך בעיות קשות יותר מאשר רפרוש של המסך או שתוכנה משתמשת רק בליבה אחת.
יכול להיות שאתה משתמש בזכרון לא מתאים (לא רשמת את מפרט המחשב שלך), יכול להיות שהתקנת משהו במערכת ההפעלה שעושה לך עכשיו בעיות.

האם רק לאחרונה זה ככה כבר זמן מה?

RoNeN :P 16-10-11 18:10

אתה יכול לנקות את המחשב בשטויות עם CCLEANER ובנוסף לעשות סריקה נגד וירוסים ומחיקת רוגלות..
בכל מקרה כל שנה מומלץ לפרמט את המחשב...והויסטה מערכת כבדה בפני עצמה (בהשוואה ל7)

TheOne89 16-10-11 18:14

^^ עם תשימו לב לתמונה שלו אתם תראו שאין לו בכלל זיכרון פנוי, זה מאוד גרוע ובגלל זה יש איטיות כזאת כמו שהוא מתאר.

eyal_ma 16-10-11 22:26

ציטוט:

פורסם במקור על ידי TheOne89 (הודעה 545309)
^^ עם תשימו לב לתמונה שלו אתם תראו שאין לו בכלל זיכרון פנוי, זה מאוד גרוע ובגלל זה יש איטיות כזאת כמו שהוא מתאר.

:thumbup:
תפיסה טובה


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 12:20.

מופעל על ידי: vBulletin
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
IOPanel.net © כל הזכויות שמורות