![]() |
|
|||||||
| אחסון Storage |
![]() |
|
|
קישור חוזר | הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
|
#1 (קישור ישיר) |
|
IO Folding Team
|
האם אפשר לפצל RAID1 ?
יש לי מערך RAID 1 עם שני כונני SAMSUNG 640GB.
אןם אני לוקח אחד מהם ומחבר כדיסק רגיל, WIN יראה אותו אחרי ה BOOT ככונן אחד רגיל ? התיאוריה של - אם מפצלים RAID1 המידע שהינו זהה בשני הדיסקים ייראה ב WIN כאילו זה היה כונן אחד - נכונה ? או שRAID 1 חייב לעבוד רק כ RAID1 וזהו.
מסכי DELL במחיר פינוק קורות חיים לכל המעוניין ----------------------------------------------------------------------- ביקורות: כונן OCZ SSD|צורב Asus 2014L1T | כתבות: תולדות מאיצי התלת מימד - המחשב שלי - לימוד בתמונות - אנציקלופדיית מארזים 2008 נושאים שכדאי לכם לקרוא: גם אני תורם כח OC לטובת המדע - כרטיס המסך החדש של Intel -קופסה לגיבוי חיצוני עם RAID 1 - פרוייקט Voodoo 5 - כרטיסי מסך 2008 - ככה עושים OC ל Q9450 - שפצור Antec P180\182 - איך להאריך כבל USB - |
|
|
|
|
|
#2 (קישור ישיר) |
|
IO Member
|
בעיקרון רייד 1 הוא לא רייד, הוא לא מחשב דבר, רק כותב כפול. בעיקרון אם תבטל אותו תראה 2 כוננים נפרדים וזהים
Ofek123: "תגידו כדי להביא שקית או תיק??" מפגש הפורום IOpanel, אוגוסט 08' rig : opteron 165, DFI RS482, 2X512 A-Data DDR500, 3*wd5000aaks, hd2600XT, P180, VX450W, audigy 2 zs platinium pro, HD595, DELL 2709Wcooling : Scythe ninja | Thermalright HR-5 | Arctic-Cooling Accelero S1 - all passive מדריכים: כיצד להפיק את המירב מהDOK |
|
|
|
|
|
#3 (קישור ישיר) | |
|
IO Pro
|
ציטוט:
אבל זה נקרה רייד כי הם עובדים ביחד ![]() כאשר שני כוננים קשיחים עובדים ביחד זה נקרה רייד לאחר מכן מגיעים הדרגות במקרה הזה זה רייד 1 אלכס, עד כמה שאני יודע - לאחי יש רייד 0, ואי אפשר לחלק . לי יש רייד 5, ואפשר לחלק ![]() |
|
|
|
|
|
|
#4 (קישור ישיר) |
|
IO Folding Team
|
בכל RAID שיש בו STRIPE זה ברור שזה לא אפשרי לחבר את אחד הדיסקים כרגיל ולצמפות שיעבוד.
השאלה היא מה קורה במערך RAID 1 שבו כאילו המידע פשוט מועתק מאחד לשני בנונשלנטיות מה.
מסכי DELL במחיר פינוק קורות חיים לכל המעוניין ----------------------------------------------------------------------- ביקורות: כונן OCZ SSD|צורב Asus 2014L1T | כתבות: תולדות מאיצי התלת מימד - המחשב שלי - לימוד בתמונות - אנציקלופדיית מארזים 2008 נושאים שכדאי לכם לקרוא: גם אני תורם כח OC לטובת המדע - כרטיס המסך החדש של Intel -קופסה לגיבוי חיצוני עם RAID 1 - פרוייקט Voodoo 5 - כרטיסי מסך 2008 - ככה עושים OC ל Q9450 - שפצור Antec P180\182 - איך להאריך כבל USB - |
|
|
|
|
|
#5 (קישור ישיר) | |
|
IO Pro
|
ציטוט:
כשניתקתי את הרייד 1 שהיה לי, הכל עלה רגיל כי זה משוכפל - אז נראה ככה שיש אפשרות כי בעצם כשאתה מנתק אחד אז 1 פועל, ו1 אפשר לפצל זה ברור אז זה יהיה אותו הדבר רק פעמיים אז לפי מה שנראלי לא תהיה בעיה לפצל . |
|
|
|
|
|
|
#6 (קישור ישיר) |
|
IO Folding Team
|
איך הצלחת לפצל את ה RAID 5 שלך ? כונן אחד הרי עושה PARITY לא ? איך ידעת איזה מהם.
ניתקת RAID1 וחיברת רק כונן אחד והוא הראה קבצים כרגיל ?
|
|
|
| קישור פירסומי |
|
|
#7 (קישור ישיר) |
|
IO Rookie
|
אם כבר שואלים, ניתן לעשות RAID 0 כשמוסיפים כונן נוסף מבלי לפרמט את הקודם?
|
|
|
|
#8 (קישור ישיר) | |
|
IO Pro
|
ציטוט:
וחזרתי למצב הרגיל של כונן אחד גדול . אז לפני כמה חודשים כשהיה לי ריד 1 של 500GBX2 אז ניתקתי אחד והכל עלה רגיל לחלוטין כיאילו שהעלתי 2 רק שהבקר הראה שחסר אחד, זה יכול להיות נחמד - להתקין מערכת הפעלה עם הכל וואז להוציא כונן אחד ועם הכונן הזה יש לך נקודת שיחזור שאם קרה משהו אתה מחליף ביניהם . בקיצור, למה שלא תנסה בעצמך ? יש לך רייד 1 של שני 640GB לא ? |
|
|
|
|
|
|
#9 (קישור ישיר) | |||
|
IO Storage
|
ציטוט:
לא צריכה להיות בעיה לפצל אותם ולקבל 2 כוננים עם תוכן זהה. אבל ! וזה אבל גדול, אם אתה מתכנן להחזיר אותם בחזרה למערך אז סיכוי גדול שזה לא יתאפשר כי במידה והתוכן שלהם משתנה (בצורה לא שווה) ובפעם הבאה אתה תהיה חייב לאתחל אותם אם תרצה להחזיר אותם לעבודה במערך. ציטוט:
ניתן להגדיל אותו ואז לבנות מחדש מבלי לאבד מידע. או להקטין אותו במקרה של אובדן מידע ובניה מחדש. וגם זה במידה וזה נתמך בבקר RAID. בבקרי O/B זה לא נתמך, אתה יכול רק להחליף כונן פגום בכונן תקין ואז הבקר משלים את המידע והמערך חוזר להיות תקין. וחוץ מזה שאלכס דיבר על RAID 1 ולא על RAID 0 שאותו כן ניתן לחלק. ציטוט:
ב RAID 5 כל בלוק של מידע מכיל Parity בעצמו וזה מפוזר בין כל הכוננים בצורה שווה ככה שאם כונן אחד הולך ניתן לשחזר את כל המידע. אם כונן אחד היה שומר עליו את הParity , תחשוב מההיה קורה אם הכונן שמכיל את ה Parity היה נהרס ? אי אפשר עכשיו לחשב את כל ה Parity מחדש. לא !
|
|
|
|
|
#10 (קישור ישיר) |
|
IO Pro
|
THE FOX אחלה הסבר, אבל אני אומר מנסין שהצלחתי כבר לחלק את הרייד 5 שלי
לחלק אחד 1000GB והשני ל 397GB ואז עשיתי פרמוט וחזרתי רגיל 1397GB יכול להיות שיש כאן משהו לא הגיוני ? |
|
|
|
|
|
#11 (קישור ישיר) |
|
IO Storage
|
אממ, מה שעשית זה בעצם להכשיל את המערך ע"י הוצאה של כונן אחד.
ואז החזרת את אותו כונן והבקר השלים את המערך. אם אני מבין נכון. זה לא נקרא פיצול כי התוכן שעל הכונן הבודד לא שמיש וכנ"ל התוכן על שאר הכוננים במערך.
|
|
|
|
#12 (קישור ישיר) |
|
IO Pro
|
לא הבנת ...
לקחתי את ה1400GB ופיצלתי לשני כוננים של 1000 ו400, כמו C ו D . |
|
|
|
|
|
#13 (קישור ישיר) |
|
IO Member
|
כמו שכבר אמרתי רייד 1 הוא "מראה" לא סטריפ. אפשר לפרק אותו בקלות. יש בשני הקשיחים בדיוק אותו המידע וזאת בניגוד לשאר הריידים
Ofek123: "תגידו כדי להביא שקית או תיק??" מפגש הפורום IOpanel, אוגוסט 08' rig : opteron 165, DFI RS482, 2X512 A-Data DDR500, 3*wd5000aaks, hd2600XT, P180, VX450W, audigy 2 zs platinium pro, HD595, DELL 2709Wcooling : Scythe ninja | Thermalright HR-5 | Arctic-Cooling Accelero S1 - all passive מדריכים: כיצד להפיק את המירב מהDOK |
|
|
|
|
|
#14 (קישור ישיר) | |
|
IO Storage
|
ציטוט:
זה ברור שניתן לעשות. הכוונה בפיצול הייתה לפיצול פיזי של הדיסקים. כלומר הוצאה של דיסק(ים) מהמערך.
|
|
|
|
|
#15 (קישור ישיר) |
|
IO Pro
|
אהה... זה ברור שלא אפשרי, וברייד 1 זה אפשרי .
אם תוציא אחד מתוך רייד 1 אז הכל יפעל רגיל(מנסיון) לפני הרייד 5 שעשיתי היה לי רייד 1, אז כשבאתי לעשות את הרייד 5 בדקתי אם אני מוציא אחד הכל פועל רגיל - וכן פועל הכל רגיל עם כונן יחיד> דיי ברור כי זה בעצם כונן אחד משוכפל. לגבי רייד 0 אני לא חושב שאפשר לפצל פיזית כי זה פועל יחד וזה מה שמאפיין את רייד 0 המהירות שנווצרת עקב כך שיש 2 כוננים שפועלים יחד . |
|
|
|