![]() |
|
|||||||
| אחסון Storage |
![]() |
|
|
קישור חוזר (1) | הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
|
#1 (קישור ישיר)
|
|
IO Pro
|
האם מערכת הפעלה תפעל במעבר דיסק בין מחשבים שונים ?
ידוע שיכולה להיות בעיה במערכת ההפעלה כשמעבירים דיסק קשיח המכיל אותה למערכת אחרת(מניסיון).
רציתי לדעת מה נועל את מערכת ההפעלה על מחשב זה או אחר שגורם לבעיות בהעברה למחשב אחר. תיאורטית הרי מערכת ההפעלה שנמצאת על דיסק, כאשר תועבר למחשב אחר תעלה ופשוט תתחיל לחפש את כל ה DRIVERים של החומרה במחשב החדש. מעשית לפעמים פשוט יש שגיאות או שהWIN לא עולה והמסך שחור/כתוב OPERATING SYSTEM NOT FOUND ושאר ירקות.
קורות חיים לכל המעוניין מחפשים צורב ? הביקורת החדשה שלי היא בשבילכם! גם לי חרה שמדינת ישראל איבדה את הכבוד הלאומי. מסכימים איתו ? (ראו בעצמכם: חלק1, חלק2) הצביעו!, כי ![]() ביקורות: כונן OCZ SSD|כתבות: תולדות מאיצי התלת מימד - המחשב שלי - לימוד בתמונות - אנציקלופדיית מארזים 2008 נושאים שכדאי לכם לקרוא: גם אני תורם כח OC לטובת המדע - כרטיס המסך החדש של Intel -קופסה לגיבוי חיצוני עם RAID 1 - פרוייקט Voodoo 5 - כרטיסי מסך 2008 - ככה עושים OC ל Q9450 - שפצור Antec P180\182 - איך להאריך כבל USB - |
|
|
|
|
|
#2 (קישור ישיר) |
|
IO Rigs
|
יכול להיות לך גם מסך כחול על באמצע טעינת מערכת ההפעלה..
הדרייברים וערכת השבבים לא מתאימים .. לדעתי מיותר לנסות ... אלא אם כן ערכת השבבים זהה, שווה לנסות, אולי יצא מזה משהו...
|
|
|
#3 (קישור ישיר) |
|
IO Member
|
זה ממש תלוי בדרייברים בזמן הטעינה..
נגיד בדיסק הקשיח שתרצה לשים יהיה דרייבר של NVIDIA אז זה בכלל לא יעלה לך... אם יהיה ATI אבל דרייברים של לוח אם אחר אז המחשב יהיה איטי יותר(מנסיון הכל)
Motherbord: ASUS P5K-E @ BIOS 1202 Graphic Card: SAPPHIRE HD3870X2 GDDR3 1GB Memory: CORSAIR 2X1GB 800MHZ CL4 Hard Disk: WD 250GBAAKS PSU: ENERMAX NOISETAKER 485W BOX: GIGABYTE Posiedon Monitor: SAMSUNG T220 |
|
|
|
|
|
#4 (קישור ישיר) |
|
IO Pro
|
ואם לפני המעבר מוציאים את כל הדריברים ?, יעבוד בסדר ?
נגיד להוציא דריברים של NV ולהשאיר הכל ללא דריברים ואז להעביר, יפעל טוב ? |
|
|
|
|
|
#5 (קישור ישיר) |
|
IO Pro
|
אני שואל תיאורטית, לא משהו שאני עומד לנסות, פשוט לאורך השנים זה הציק לי כי זה קרה לי ורציתי לדעת תשובה מוחלטת ומה שאמרתם עד עכשיו זה לא קביל כי את זה כבר אמרתי בהתחלה. זה ה"אחרי". אני מחפש את ה "לפני". למה זה קורה, תשובה מוחלטת או לינק למאמר בנושא.
קורות חיים לכל המעוניין מחפשים צורב ? הביקורת החדשה שלי היא בשבילכם! גם לי חרה שמדינת ישראל איבדה את הכבוד הלאומי. מסכימים איתו ? (ראו בעצמכם: חלק1, חלק2) הצביעו!, כי ![]() ביקורות: כונן OCZ SSD|כתבות: תולדות מאיצי התלת מימד - המחשב שלי - לימוד בתמונות - אנציקלופדיית מארזים 2008 נושאים שכדאי לכם לקרוא: גם אני תורם כח OC לטובת המדע - כרטיס המסך החדש של Intel -קופסה לגיבוי חיצוני עם RAID 1 - פרוייקט Voodoo 5 - כרטיסי מסך 2008 - ככה עושים OC ל Q9450 - שפצור Antec P180\182 - איך להאריך כבל USB - |
|
|
|
|
|
#6 (קישור ישיר) |
|
IO Rookie
|
מערכות windows מבוססות NT - כולל XP, 2000 וכו' בניות לפי מודל הבצל בדומה למערכות Unix/Linux. השיכבה המרכזית (נקראת kernel, ליבה ב - U/Linux) נקראת HAL והיא בעצם הגרעין של מערכת ההפעלה ותפקידה לתווך בין המשתמש לחומרה. ה - HAL נטען לזיכרון בזמן עלית המערכת.
רכיב ה - HAL נבנה בזמן ההתקנה ומקונפג בעיקר לפי ארכיטקטורת המעבד ורכיבים שונים בלוח האם. דרייברים מרכיבים את יכולות ה - HAL לתקשר עם רכיבי חומרה נוספים. כאשר מעבירים התקנת windows למחשב חדש בדר"ך הבעיה היא שה - HAL לא מצליח להיטען לזיכרון או שהוא פונה בצורה לא נכונה לחומרה ונתקלים במסכים כחולים. הפיתרון הכי טוב בדר"כ, לדעתי הוא ביצוע Repair להתקנה לאחר שמעבירים את הדיסק למחשב החדש. לי זה עבד כמה פעמים. זה ההסבר שאני מכיר, מקווה שזה עונה על השאלה.
|
| קישור פירסומי |
|
|
#7 (קישור ישיר) |
|
IO Member
|
כן זה יעבוד בסדר.
Motherbord: ASUS P5K-E @ BIOS 1202 Graphic Card: SAPPHIRE HD3870X2 GDDR3 1GB Memory: CORSAIR 2X1GB 800MHZ CL4 Hard Disk: WD 250GBAAKS PSU: ENERMAX NOISETAKER 485W BOX: GIGABYTE Posiedon Monitor: SAMSUNG T220 |
|
|
|
|
|
#8 (קישור ישיר) |
|
IO Pro
|
מצויין. כרגיל בפורום הזה, תמיד יש מישהו שיודע פיסה של מידע על דבר מה.
NARKO תודה. אגב פעם הבאה, פרש לחברה שלא מתמחים את הקיצורים HAL= Hardware Abstruction Layer
|
|
|
|
|
#9 (קישור ישיר) |
|
IO Pro
|
אז זה נורא פשוט, רק להסיר את כל מה שקשור למערכת הקיימת, שלא יהיה זכר במערכת החדשה
![]() |
|
|
|
|
|
#10 (קישור ישיר) | |
|
IO Storage
|
ציטוט:
וכן כמו שאלכס ציין, HAL זה ראשי תיבות של Hardware Abstraction Layer וזאת תוכנה שנמצאת עמוק מאד בתוך ה Core/Kernel של המערכת שתפקידה לקשר בין שכבת החומרה לתוכנה ע"י מיפוי של כתובות זיכרון, I/O, וכו.. וכמובן שימוש במשאבים חומרתיים, כתיבה/קריאה לכתובות זיכרון וכתובות אחרות, פורטים פיזיים וכו.
|
|
|
|
|
#11 (קישור ישיר) |
|
IO Pro
|
יש אפשרות לנקות HAL ולשים אותו בהגדרות של ההתקנה הראשונה של WIN אחרי ה SETUP כאילו ש WIN יחשוב שזה פעם ראשונה שהתקינו אותו ויהיה מוכן לכל סוג חומרה ?
אז לא יהיו אף פעם בעיות ואפשר יהיה להעביר בשקט דיסק קשיח עם XP לכל מחשב אחר.
קורות חיים לכל המעוניין מחפשים צורב ? הביקורת החדשה שלי היא בשבילכם! גם לי חרה שמדינת ישראל איבדה את הכבוד הלאומי. מסכימים איתו ? (ראו בעצמכם: חלק1, חלק2) הצביעו!, כי ![]() ביקורות: כונן OCZ SSD|כתבות: תולדות מאיצי התלת מימד - המחשב שלי - לימוד בתמונות - אנציקלופדיית מארזים 2008 נושאים שכדאי לכם לקרוא: גם אני תורם כח OC לטובת המדע - כרטיס המסך החדש של Intel -קופסה לגיבוי חיצוני עם RAID 1 - פרוייקט Voodoo 5 - כרטיסי מסך 2008 - ככה עושים OC ל Q9450 - שפצור Antec P180\182 - איך להאריך כבל USB - נערך לאחרונה על ידי alex.turovsky, 28-08-08 בשעה 23:06. |
|
|
|
|
|
#12 (קישור ישיר) | |
|
IO Storage
|
ציטוט:
למי שמכיר את Acronis שמספקת פתרונות לשחזור וגיבוי של Imageים. יש להם טכנולוגיה חדשה שנקראת Universal restore שבה ניתן לעשות Image על כל מחשב ולשחזר אותו על כל מחשב עם קונפיגורציות חומרה שונות. אז כנראה שהם מצאו דרך לעקוף את המגבלה/עניין הזה, אלכס, אם זה ממש מעניין אותך אתה מוזמן לשלוח להם מייל, עדיף ברוסית ![]()
|
|
|
|
|
#13 (קישור ישיר) |
|
IO Member
|
אלכס, במקרה הזה יש לי קצת ניסיון (זוכר את המחשב הישן שלך?)
העיקרון אם אני זוכר נכון הוא: 1. להסיר מראש את כל הדרייברים מהמערכת הפעלה לפני שאתה מתחיל את התהליך 2. לחבר את הדיסק למחשב החדש ולהתחיל לעשות REPAIR לXP באמצעות הדיסק התקנה פירוט לתהליך התיקון (כללי, ולא ספציפית למקרה המדובר) http://www.michaelstevenstech.com/repair.txt Beginners Guides: Upgrading A Motherboard Without Reinstalling - PCSTATS.com במקרה שלי זה עבד... אבל זה לא נטול סיכונים
Ofek123: "תגידו כדי להביא שקית או תיק??" מפגש הפורום IOpanel, אוגוסט 08' rig : opteron 165, DFI RS482, 2X512 A-Data DDR500, 3*wd5000aaks, hd2600XT, P180, VX450W, audigy 2 zs platinium pro, HD595cooling : Scythe ninja | Thermalright HR-5 | Arctic-Cooling Accelero S1 - all passive מדריכים: כיצד להפיק את המירב מהDOK |
|
|
|
|
|
#14 (קישור ישיר) |
|
IO Pro
|
לעשות את הREPAIR על המערכת החדשה או לפני שמחליפים .?
|
|
|
|
|
|
#15 (קישור ישיר) |
|
IO Pro
|
FOX, למה ברוסית ? ACRONIS זו חברת תוכנה רוסית ?
יעקוב, אתה כרגיל ON THE SPOT ידידי. כל הכבוד !
|
|
|
![]() |
| הגדרות אשכול | |
| אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
קישורים חוזרים (?)
לינק חוזר לטראד: http://www.iopanel.net/forum/thread18424.html
|
||||
| נשלח על ידי | עבור | סוג | תאריך | |
| פרש - איך מעברים דיסק קשיח מימחשב למחשב? | טראד נוכחי | Refback | 18-09-08 16:53 | |