IOPanel

חזור   IOPanel > דבר חופשי > תוכנה ומערכות הפעלה > תיכנות
עמוד ראשי הירשם חיפוש הודעות מהיום סמן פורומים כנקראו

תיכנות פורום בנושאי תיכנות , פיתוח אתרים , שפות תיכנות , אפליקציות סלולר וטאבלטים.

תוכנה ומערכות הפעלה : תיכנות

מדריך|PHP למי ולמה.

שלום זה המדריך הראשון שלי באתר ובכללי אני מקווה שתאוהבו ואם כן בעתיד יהיו עוד רבים. באתי בעצם לדבר איתכם ...
תגובה
 
קישור חוזר הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 06-12-08, 19:51   #1 (קישור ישיר)
IO Member
 
תאריך הצטרפות: Nov 2007
הודעות: 324
שלח הודעה דרך ICQ אל matanco שלח הודעה דרך AIM אל matanco שלח הודעה דרך MSN אל matanco
ברירת מחדל מדריך|PHP למי ולמה.

שלום זה המדריך הראשון שלי באתר ובכללי אני מקווה שתאוהבו ואם כן בעתיד יהיו עוד רבים.
באתי בעצם לדבר איתכם על שפת תיכנות שנקראת PHP
ראשי תיבות של: Hypertext Preprocessor
לשם מה אנחנו צריכים את זה בכלל? התשובה פשוטה לבנית אתרי איטרנט "מורכבים" כמו פורומים וכ'ו. בניגוד לשפת התגיות HTML
PHP היא שפה שעובדת בצד השרת כלומר היא עוברת הידור בשרת ואנחנו מקבלים את הפלט. הבסיס ל PHP הוא HTML
sigall.co.il - HTML guide למי שעדין לא יודע ממליץ להתחיל שמה.

וכדי בכלל להתחיל לעבוד ב PHP יש צורך בשרת שתומך PHP יש ברשת מלא שנותנים בחינם אפשר לקנות ותמיד אפשר להשתמש בתוכנת WAMP שניתן להוריד אותה בחינם.
אוקי יש לנו את הבסיס אז איך לעזאזאל אנחנו מתחילים?!
יש הרבה עורכי PHP בשוק אני ממליץ על notepad ++ אבל פנקס הרשימות הפשוט הוא הכי נוח שיש
הדבר הראשון שנלמד לכתוב ב PHP הוא המשפט המפורסם "Hello World" ונעשה זה כך:
נפתח את פנקס הרשימות ונכתוב בו :
קוד PHP:
<?php
    
echo "Hello World";
?>
קוד PHP:
הסבר : את שפת ה PHP אנחנו נכתוב בתוך גבול מסוים הגבול יתחיל שנרשום
<?php
 ויגמר שנרשום 
?>
נשתמש במונח echo שנרצה להציג פלט כלשהו.

את המסמך יש לשמור בתבנית הבאה
filename.php
להעביר לשרת או לתכונת WAMP בתוך תיקיה WWW
וכדי להריץ את זה נפתח את הדפדפן ונרשום
domain/filename.php
שה DOMAIN הוא כתובת השרת שלנו למשתמי WAMP אפשר להפעיל בצורה הבאה
http://localhost/filename.php
או
http://127.0.0.1/filename.php

במדריך הבא אני ידבר על משתנים ותנאים
זה מדריך ראשון שלי נא לשמור על הזכויות.
מתן.
__________________

המשותף בין וירוס למערכת לווינדוס.
"שניהם מועתקים ומועברים ממחשב למחשב במהירות."
"שניהם משתמשים במשאבי מערכת יקרים ובכך מאיטים את פעולתה."
"שניהם ידפקו מדי פעם את הדיסק הקשיח או לוח האם."
"שניהם נישאים ומועברים ממחשב למחשב יחד עם תוכנות שימושיות."
"שניהם גורמים למחשבה שהמערכת איטית ושצריך לשדרג את המחשב."
"שניהם יוצאים כל הזמן בגרסות חדשות שגורמות יותר ויותר נזק."
בברכה,
מתן כהן.
matanco לא מחובר   הגב עם ציטוט
ישן 06-12-08, 20:20   #2 (קישור ישיר)
IO Addict
 
סמל האישי של tamos'
 
תאריך הצטרפות: Feb 2008
הודעות: 3,078
ברירת מחדל

תודה
ההסבר פה על התוכנות שיוצרות "שרת" HTTP על המחשב קטן מדי לא הרבה יבינו את זה
tamos' לא מחובר   הגב עם ציטוט
ישן 06-12-08, 23:13   #3 (קישור ישיר)
IO Master
 
סמל האישי של IdanBS
 
תאריך הצטרפות: Apr 2007
הודעות: 5,114
ברירת מחדל

יפה מאוד!
מחכה למדריך הבא
IdanBS לא מחובר   הגב עם ציטוט
ישן 07-12-08, 1:07   #4 (קישור ישיר)
IO Folding Team
 
סמל האישי של static
 
תאריך הצטרפות: Dec 2007
הודעות: 2,111
ברירת מחדל

יפה, מקווה לראות עוד מדריכים בנושא
static לא מחובר   הגב עם ציטוט
ישן 07-12-08, 18:57   #5 (קישור ישיר)
IO Member
 
תאריך הצטרפות: Sep 2008
הודעות: 313
ברירת מחדל

אתה יכול להביא אולי כמה שרתים שתומכים PHP בחינם כפי שרשמת?

ד"א מדריך מעולה וברור אני כבר רוצה להמשיך הלאה,
מחכה למדריך הבא
__________________

Intel Pentium D 820 2.8Ghz | Gigabyte GA-8I945GZME-RH |
Gigabyte Geforce 7300GS | Kingston 512X2 533MHz | WD250GB
MonA לא מחובר   הגב עם ציטוט
ישן 07-12-08, 19:15   #6 (קישור ישיר)
IO Member
 
תאריך הצטרפות: Nov 2007
הודעות: 324
שלח הודעה דרך ICQ אל matanco שלח הודעה דרך AIM אל matanco שלח הודעה דרך MSN אל matanco
ברירת מחדל

:::Pro Web Hosting::: כעיקרון זה שירות שאני נותן יש רק פרסומות שממנות אחזקה של השרת אבל לכם באתר לא יהיו פרסומות.. זה אחלה איחסון להתחלה/מתקדמים יש שמה גם בתשלום אבל תרשמו לזה שבחינם שאלות וכאלה פנו אלי.. אני יעזור לכם מדריך הבא יהיה בקרוב מאוד עוד יום יומים והוא יכיל הרבה יותר נושאים ויהיה "קשה" יותר..
בקרוב מאוד..
__________________

המשותף בין וירוס למערכת לווינדוס.
"שניהם מועתקים ומועברים ממחשב למחשב במהירות."
"שניהם משתמשים במשאבי מערכת יקרים ובכך מאיטים את פעולתה."
"שניהם ידפקו מדי פעם את הדיסק הקשיח או לוח האם."
"שניהם נישאים ומועברים ממחשב למחשב יחד עם תוכנות שימושיות."
"שניהם גורמים למחשבה שהמערכת איטית ושצריך לשדרג את המחשב."
"שניהם יוצאים כל הזמן בגרסות חדשות שגורמות יותר ויותר נזק."
בברכה,
מתן כהן.
matanco לא מחובר   הגב עם ציטוט
קישור פירסומי
ישן 08-12-08, 1:16   #7 (קישור ישיר)
IO Member
 
סמל האישי של Michaelo4u
 
תאריך הצטרפות: Sep 2008
הודעות: 173
ברירת מחדל

שווה ללמוד HTML?
פעם ידעתי ברמה מאוד בסיסית ואני שוקל להתחיל ללמוד את זה ברצינות בחופש הקרוב שיהיה.
זה קשה? כמה זמן יקח לי לקלוט את זה בערך אם אני משקיע כשעה ביום? (אני קולט מהר מאוד..ילד מחונן >_< )
Michaelo4u לא מחובר   הגב עם ציטוט
ישן 08-12-08, 8:14   #8 (קישור ישיר)
IO Member
 
תאריך הצטרפות: Nov 2007
הודעות: 324
שלח הודעה דרך ICQ אל matanco שלח הודעה דרך AIM אל matanco שלח הודעה דרך MSN אל matanco
ברירת מחדל

חח HTML זה הבסיס והוא לא דורש להיות מחונן לי לקח ממש מעט זמן אין פה יותר מידי צורך בחשיבה שוב פעם זה שפת תגיות זה אתה אומר איך שאתה רוצה שהדף יראה.
__________________

המשותף בין וירוס למערכת לווינדוס.
"שניהם מועתקים ומועברים ממחשב למחשב במהירות."
"שניהם משתמשים במשאבי מערכת יקרים ובכך מאיטים את פעולתה."
"שניהם ידפקו מדי פעם את הדיסק הקשיח או לוח האם."
"שניהם נישאים ומועברים ממחשב למחשב יחד עם תוכנות שימושיות."
"שניהם גורמים למחשבה שהמערכת איטית ושצריך לשדרג את המחשב."
"שניהם יוצאים כל הזמן בגרסות חדשות שגורמות יותר ויותר נזק."
בברכה,
מתן כהן.
matanco לא מחובר   הגב עם ציטוט
ישן 08-12-08, 19:50   #9 (קישור ישיר)
IO Folding Team
 
סמל האישי של static
 
תאריך הצטרפות: Dec 2007
הודעות: 2,111
ברירת מחדל

Michaelo4u
HTML זו אפילו לא שפה, זה תגיות, זה לוקח יום יומיים של השקעה ואתה יודע את הבסיס טוב.
משם והלאה זה רק תירגול וללמוד לשלב את זה עם כלים יותר מתקדמים כי כיום אף אחד לא בונה אתר רק באמצעות HTML...

שיהיה בהצלחה בלמידה...
static לא מחובר   הגב עם ציטוט
ישן 08-12-08, 23:15   #10 (קישור ישיר)
IO Master
 
סמל האישי של IdanBS
 
תאריך הצטרפות: Apr 2007
הודעות: 5,114
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי Michaelo4u צפה בהודעה
שווה ללמוד HTML?
פעם ידעתי ברמה מאוד בסיסית ואני שוקל להתחיל ללמוד את זה ברצינות בחופש הקרוב שיהיה.
זה קשה? כמה זמן יקח לי לקלוט את זה בערך אם אני משקיע כשעה ביום? (אני קולט מהר מאוד..ילד מחונן >_< )
חח HTML זה הכי קל בעולם.. אני זוכר שהייתי בכיתה ד' היה פרוייקט כזה שנקרא ניצני מדע שזה יענו ילדים מחוננים
ולמדנו שם HTML וכל אחד בנה אתר בHTML על איזה נושא שהוא רוצה
IdanBS לא מחובר   הגב עם ציטוט
תגובה


הגדרות אשכול
אפשרויות הצגת נושא

חוקי משלוח הודעות
אתה לא יכול לשלוח הודעות חדשות
אתה לא יכול לשלוח תגובות
הינך לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך

vB code הינו פועל
סמיילים הינו פועל
קוד [IMG] הינו פועל
קוד HTML הינו כבוי
Trackbacksהינו פועל
Pingbacks הינו פועל
Refbacks הינו פועל


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 22:03.





מופעל על ידי: vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
IOPanel.net © כל הזכויות שמורות