IOPanel

חזור   IOPanel > דבר חופשי > תוכנה ומערכות הפעלה > תיכנות
עמוד ראשי הירשם חיפוש הודעות מהיום סמן פורומים כנקראו

תיכנות פורום בנושאי תיכנות , פיתוח אתרים , שפות תיכנות , אפליקציות סלולר וטאבלטים.

תוכנה ומערכות הפעלה : תיכנות

C++ - סוגי משתנים בסיסיים

טוב,היום נלמד על 5 משתנים בסיסיים וכמובן הכי חשובים. char int float double void אלו הם 5 המשתנים הנחמדים שלנו ...
תגובה
 
קישור חוזר הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 25-12-08, 16:52   #1 (קישור ישיר)
IO Member
 
תאריך הצטרפות: Sep 2008
הודעות: 161
ברירת מחדל C++ - סוגי משתנים בסיסיים

טוב,היום נלמד על 5 משתנים בסיסיים וכמובן הכי חשובים.

char
int
float
double
void

אלו הם 5 המשתנים הנחמדים שלנו :

char - צ'אר הוא משתנה שיכול להכיל מספר מ128- על 127 וזה בגלל הצורה שהוא נשמר בזיכרון.

כיום המחשב שומר נתונים בזיכרון הבינארי שלו אז משתנה צ'אר תופס בזיכרון בית אחד=8 סיביות.
אני לא ירחיב על הנושא בינארי וקסדצימלי.

int - אינט זה קיצור של integer מאפשרים להכיל מספרים מ32768- עד ל-32767
מספר הבתים שהוא תופס הוא 2 בתים (במערכות DOS וחלונות) במערכות אחרות כדי לוודא שיתפס 2 בתים יש לרשום short int ולא int.

בשביל להתשתמש בדברים רחבים יותר יש לרשום long - long int שאמור לתפוס בזיכרון כ-4בתים שיכולים להכיל מספר גדול מאוד בסביבות המינוס 2 מיליארד ל2מיליארד פחות 1
אפשר לרשום רק Long ואז הקומפלייר יתייחס לזה כ-long int.

float - המשתנה הזה מיועד להחזיק מספרים ממשיים,משתנה כזה מכיל4בתים.

double - כמו float רק למקרים רחבים יותר.

שוב נקפוץ למים וננסה להריץ תוכנית עם משתנים int ו-float

variable.cpp - או לא משנה אך שתרצו לקרוא לזה
קוד:
 
 
#include <iostream>
using namespace std;
 
int main()
{
int x,quantity;
float queen;
x=-65;
quantity=23;
queen=65.98;
cout<<"x="<<x<<" quantity="<<quantity<<" queen="<<queen="<<queen<<'\n';
return 0;
}
הפלט : x=-65 quantity=23 queen=65.98

אז מה עשינו ?

הגדרנו 2 משתנים מסוג int ואחד מ-float
אח"כ אנחנו מציגים את הנתונים עם cout והנה לנו הפלט.

זהו להיום ! אני מקווה שהבנתם שאלות לשאול...
המדריך נכתב על ידי אין להעתיק.
dorsho לא מחובר   הגב עם ציטוט
ישן 25-12-08, 20:17   #2 (קישור ישיר)
IO Folding Team
 
סמל האישי של static
 
תאריך הצטרפות: Dec 2007
הודעות: 2,111
ברירת מחדל

תודה.. קליל וברור
static לא מחובר   הגב עם ציטוט
ישן 25-12-08, 23:40   #3 (קישור ישיר)
IO Member
 
תאריך הצטרפות: Sep 2008
הודעות: 161
ברירת מחדל

אין על מה !
dorsho לא מחובר   הגב עם ציטוט
ישן 26-12-08, 3:45   #4 (קישור ישיר)
IO Member
 
תאריך הצטרפות: Mar 2008
הודעות: 705
ברירת מחדל

הכתיבה ברמה הזו הרבה יותר גבוה מהרמה שלומדים בבית ספר 5 יח'/15 יח'?
liran315 לא מחובר   הגב עם ציטוט
ישן 26-12-08, 3:47   #5 (קישור ישיר)
IO Banned
 
סמל האישי של LoMpEx`
 
תאריך הצטרפות: Apr 2008
הודעות: 1,808
שלח הודעה דרך ICQ אל LoMpEx`
ברירת מחדל

מציע לאגד את כל המדריכים לערוך קצת מה שצריך ויאללה לנעוץ .
LoMpEx` לא מחובר   הגב עם ציטוט
ישן 26-12-08, 19:41   #6 (קישור ישיר)
IO Folding Team
 
סמל האישי של static
 
תאריך הצטרפות: Dec 2007
הודעות: 2,111
ברירת מחדל ממש לא...

ציטוט:
פורסם במקור על ידי liran315 צפה בהודעה
הכתיבה ברמה הזו הרבה יותר גבוה מהרמה שלומדים בבית ספר 5 יח'/15 יח'?

מה שהוא כתב זה מדריך בסיסי על סוגי משתנים, אם תלמד תיכנות בתיכון תגיע לרמה הרבה יותר גבוהה
static לא מחובר   הגב עם ציטוט
קישור פירסומי
ישן 26-12-08, 19:44   #7 (קישור ישיר)
IO Member
 
תאריך הצטרפות: Mar 2008
הודעות: 705
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי static צפה בהודעה
מה שהוא כתב זה מדריך בסיסי על סוגי משתנים, אם תלמד תיכנות בתיכון תגיע לרמה הרבה יותר גבוהה
אני לומד עכשיו JAVA חלק א' ועוד מעט מתחיל חלק ב'
liran315 לא מחובר   הגב עם ציטוט
ישן 24-02-09, 1:45   #8 (קישור ישיר)
IO Member
 
תאריך הצטרפות: Jun 2008
הודעות: 132
ברירת מחדל

איך בונים תוכנות דרך C++ אני מתחיל עם השפה אבל נמאס לי לבנות תוכניות דרך דוס
וחיפשתי בתוכנה אפשרות ליצור תוכניות לחלונות(כמו Visual Basic) ולא מצאתי
האם השפה C++ עובד רק דרך דוס??
il90 לא מחובר   הגב עם ציטוט
ישן 24-02-09, 8:50   #9 (קישור ישיר)
IO Folding Team
 
סמל האישי של static
 
תאריך הצטרפות: Dec 2007
הודעות: 2,111
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי il90 צפה בהודעה
איך בונים תוכנות דרך C++ אני מתחיל עם השפה אבל נמאס לי לבנות תוכניות דרך דוס
וחיפשתי בתוכנה אפשרות ליצור תוכניות לחלונות(כמו Visual Basic) ולא מצאתי
האם השפה C++ עובד רק דרך דוס??

עם איזה קומפיילר אתה עובד?
אם תתקין visual studio של מיקרוסופט יהיה לך אפשרות לבנות פרויקטים ב visual c++
ושם תוכל לעשות אפליקציות לווינדוס..

אתה יכול להוריד חינם מאתר מיקרוסופט visual c++ express, שזה אחלה דבר.
static לא מחובר   הגב עם ציטוט
ישן 24-02-09, 12:35   #10 (קישור ישיר)
IO Member
 
תאריך הצטרפות: Jun 2008
הודעות: 132
ברירת מחדל

תודה אני יבדוק
והייתי משתמש בתוכנה CodeBlocks אם אתה מכיר.
il90 לא מחובר   הגב עם ציטוט
ישן 24-02-09, 12:44   #11 (קישור ישיר)
IO Folding Team
 
סמל האישי של static
 
תאריך הצטרפות: Dec 2007
הודעות: 2,111
ברירת מחדל

ציטוט:
פורסם במקור על ידי il90 צפה בהודעה
תודה אני יבדוק
והייתי משתמש בתוכנה CodeBlocks אם אתה מכיר.

לא שמעתי עליה מעולם...

הנה מה שהצעתי שתעשה, הכנתי לך דוגמה
static לא מחובר   הגב עם ציטוט
תגובה


הגדרות אשכול
אפשרויות הצגת נושא

חוקי משלוח הודעות
אתה לא יכול לשלוח הודעות חדשות
אתה לא יכול לשלוח תגובות
הינך לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך

vB code הינו פועל
סמיילים הינו פועל
קוד [IMG] הינו פועל
קוד HTML הינו כבוי
Trackbacksהינו פועל
Pingbacks הינו פועל
Refbacks הינו פועל


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 4:08.





מופעל על ידי: vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
IOPanel.net © כל הזכויות שמורות