![]() |
|
|||||||
| תוכנה ומערכות הפעלה Softwares & Applications |
![]() |
|
|
קישור חוזר (16) | הגדרות אשכול | אפשרויות הצגת נושא |
|
|
#1 (קישור ישיר)
|
|
IO legend
|
מערכות ההפעלה השונות במבחן ביצועים הגדול חלק ב'
מבוא:
לפני כ-5 חודשים כשמערכת VISTA הייתה 'טריה' אפשר לומר, ביצענו כאן באתר השוואה בין מערכות ההפעלה השונות (XP32\64 VISTA32\64) ניתן לראות את ההשוואה כאן למי שעוד לא הספיק. לאחר המון עדכונים ושינויים כאלה ואחרים, אם זה מבחינת דרייברים וכרטיסים מהדור החדש ואם זה בעדכונים שוטפים למערכות ההפעלה השונות, הגיע הזמן לבדיקה חוזרת לפני סיכום אחרון שיקרה כ-שנה אחרי הבדיקה הראשונה והתייצבות של DX10 ואולי גם DX9L? אז מה בעצם אנו הולכים לבדוק\להשוות?
מעבד: CORE 2 DUO E6600 לוח: ASUS COMMANDO זכרון: G.SKILL 2GB F2-6400PHU2 כרטיס מסך: BFG 8800GTS 640 דרייברים: XP 32 Forceware 160.02 WHQL xp 64 ForceWare 158.27 WHQL vista 32 Forceware 158.42 visat 64 Forceware 158.42 הערה חשובה: המערכת בברירת מחדל ונשארה ככה לכל אורך הבדיקה. כל הבדיקות נעשו באותם הגדרות כולל דיסק הקשיח עליהם הותקנו המערכות. ** זמני טעינה והתקנת מערכות הפעלה נשארו ללא שינוי ולכן אם מישהו רוצה לראות בכדי להזכר או שלא הספיק לראות את המבחן הקודם, מוזמן להכנס לכאן. 3.51 winrar לצפייה במסך מלא. ובכן, חלקכם בטח רואים שיפור, אומנם שיפור קטן.. אך עדיין שיפור למערכות ההפעלה VISTA. SUPER PI 1.5 הסבר: תוכנה שימושית לכל מי שעושה OC למעבד/זכרונות/מחשב ורוצה לדעת מה השיפור, או לחילופין לבצע השוואות. התוכנה למעשה מחשבת את הערך של PI (היחס בין הקוטר להיקף במעגל) ע"פ הדיוק שמתבקש ע"י המשתמש. זמן קצר יותר=ביצועים טובים יותר לצפייה במסך מלא. לצפייה במסך מלא. אותו סיכום של מבחן קודם:, ההבדלים שאנו רואים הם לטובת VISTA כמובן. בדרך כלל יתכנו שינויים של עשרית השנייה בגלל תוכנות שרצות ברקע. כאן אנו יכולים לראות בוודאות כי יש שיפור ושיפור מצויין בין XP ל-VISTA במיוחד שיפור בין XP32 לבין VISTA 64. לכל המעוניינים לשבור שיאים ב-SUPER PI עכשיו יודעים באיזו מערכת כדאי לבצע זאת. EVEREST הסבר: תוכנה לניטור החומרה והתוכנה במחשב. CPU QUEEN: המבחן הזה נקרא מלכה בגלל שהוא מבוסס על לוח השח מט. הוא מתמקד בניבוי מהלכים הדורשים ביצועי עיבוד, ומותחת אותו עד למציאת הפיתרון, ככל שהמעבד חזק יותר כך התוצאה תיהיה גבוהה יותר. CPU Photoworxx: כמו שהשם מציין, זהוא מבחן עיבוד דיגיטלי לתמונות, המבחן מצייג שבעה פונקציות עיקריות בתמונת RGB גדולה ומפצל את התוצאות. יש גם התערבות מצד הזיכרון, לכן ככל שהזיכרון מהיר יותר כך התוצאה תגדל, המבחן משתמש גם במתמטיקה מהירה מצד המעבד ותוך בריבוי ליבות או HyperThreading CPU ZLib:מתמקד בדחיסה על ידי שימוש בסיפרית הכיווץ של Zlib תוצאה גבוהה יותר טובה יותר. לצפייה במסך מלא. FPU Julia: מתמקדת במדידת דיוק הספרות בביצועי FP דרך ה Julia fractal הקוד מאחורי התוכנה הוא אסבלי כך שהוא מפיק את המרב ממבעי AMD ו INTEL FPU Mandel: זהה ל FPU JULIA רק שהוא תומך בישומי 64 ביט. FPU SinJulia: זהה ל FPU JULIA רק שהוא תומך בישומי 80 ביט תוצאה גבוהה יותר טובה יותר. לצפייה במסך מלא. Memory Read: קריאה מהזכרון. - תוצאה גבוהה יותר טובה יותר. Memory Write: כתיבה לזכרון. - תוצאה גבוהה יותר טובה יותר. Memory Copy: העתקה. - תוצאה גבוהה יותר טובה יותר. Memory Latency: זמן אחזור. - תוצאה נמוכה יותר טובה יותר. לצפייה במסך מלא. 3DMARK הסבר: התוכנה החזקה והטובה בעולם לבדיקת יציבות ואיכות הכרטיס מסך. האחרון הוא 06 ומתאים בעיקר לכרטיסים מהדור החדש, בנוסף בתוכנה זו מתאפשר בדיקת ביצועי המעבד. לצפייה במסך מלא. לצפייה במסך מלא. כמו שאתם רואים, לאחר בדיקה של דרייברים לקבלת ביצועים, אני רואה ש-XP32 נשארה מובילה ואף VISTA32 ירדה טיפה במקום לצמצם את הפער. אך בכל זאת מדובר במערכות הפעלה שונות וקשה להסיק מסטייה זו מה יהיו הביצועים במשחקים, האם אותו הפרש נקודות יהיה מורגש? משחקים: ![]() לצפייה במסך מלא.
לצפייה במסך מלא.
![]() לצפייה במסך מלא.
![]() לצפייה במסך מלא.
![]() לצפייה במסך מלא.
מעבר למשחקים:
CINEBENCH: CINEMA4D היא תוכנת תלת מימד מעולה ממש כמו התוכנה המוכרת 3DMAX CINEBENCH ללא צורך בתוכנה CINEMA עצמה, מאפשרת בדיקת ליבה אחת, ריבוי ליבות וכמובן 32\64. התוצאה הגבוהה ביותר טובה יותר. לצפייה במסך מלא.
בתוכנת פוטושופ, בעצם ביצעתי בשני מבחנים.
לא יודע מה איתכם, אני מאוד שמח. המבחן הזה מראה לי כי יש התקדמות והתקדמות מהירה ממה שאני לפחות ציפיתי. עיסוק עיקרי אצלי הוא משחקים, בגלל כל ההתפתחויות של DX10 לאחרונה מחיצה נוספת כאמור, הייתה נראת לי כאופציה יחידה. היום אני רואה כי אין ממש צורך להפעיל 2 מערכות הפעלה במחשב וכי VISTA בשלה מספיק בכדי לעבוד על המערכת הזו בלבד. אני לא יכול להגיד שאני רץ לפרמט ולהתקין את מערכת ההפעלה VISTA בלבד, אך בהחלט יכול להגיד שההתקנה הבאה שלי בגלל מצב כזה או אחר תהיה מערכת ההפעלה VISTA בלבד. עכשיו נותרת השאלה, האם 32 BIT או 64 BIT: הרבה יטענו כי אין טעם להתקין את מערכת ההפעלה 64 אלא אם יש ברשותכם 4 ג'גה זכרון.אני טוען אחרת. במערכת ההפעלה 32\64 של ויסטה יש שוני גדול בין XP והוא שכל דרייבר שיצא ל-32 יצא גם ל-64 ול-64 יש המון תוכנות שתומכות, גם לעבודה שוטפת ואני חושב שחבל לא לנצלם. ובנוסף, 4 ג'גה לקהילת הגיימרים זה לא סוף העולם ואני חושב שכולנו רואים זאת בפתח הדלת. עבודה מקצועית: בעבודה מקצועית אני אכן רואה הבדל מאוד גדול בתמיכת 64 ביט אך אני רואה גם דרישה ל-4 גי'גה. עם 4 גיגה זכרון העבודה בויטסה 64 תהיה מעולה וטובה יותר מגרסאות XP השונות. אך עם 2 ג'גה זכרון, הייתי בודק טוב את התוכנות עליהם אני עובד באופן קבוע כי יתכן תוכנה כזו או אחרת בין אם היא תומכת לבין אם לא ב-64ביט, שתראה הבדלים משמעותיים לכאן או לכאן. עבודה שוטפת\משרדית: לעבודה שוטפת\משרדית אני לא רואה סיבה מוצדקת לאותו מעבר למערכת ההפעלה VISTA. התוכנה כבדה ובכדי להרגיש קלילות מסויימת יש צורך ב-2 ג'גה זכרון. 1G\2G\4G זכרון: כאמור עם 1 ג'גה זכרון לא הייתי חושב לעבור לויסטה גם אם מדובר בעבודה משרדית. ויסטה לאחר התקנה לוקחת כ-550M לעומת 170 ב-XP. תפעילו כמה תוכנות ברקע והכל מגמגם. 2 ג'גה זכרון לעבודה משרדית יהיה מעולה וגם מעבר, נכון שמי שיעבור עם 2 ג'גה זכרון מ-XP לויסטה ירגיש באיזה שהוא כבדות קטנה, אך בעבודה עצמה\משחקים כמו שראינו בשלב זה להחזיק שני מערכות הפעלה זה צעד מיותר. מיותר לציין כי עם 4 ג'גה זכרון זה מעל ומעבר לכל דבר ומי שיכול להרשות לעצמו מעבר למערכת ההפעלה עם 4 ג'גה זכרון, פשוט יהנה. **הסבר על ניהול הזכרון בויסטה: ניצול זכרון בויסטה - ההסבר.עדכון: בדיקת 1080I HD H.264 ע"י נגן BSPLAYER קודק Coreavc לצפייה במסך מלא. סיום: מקווה שנהנתם לקרא מבחן זה והוא אכן עזר לכם בשיקולים כאלה ואחרים. בהמשך אפתח אשכול עם מדריכים לויסטה, תוכנות ועזרים אשר גיליתי בעשיית המבחנים. המשך גלישה מהנה, עוזי.
![]() שיתוף פעולה| תוכים | תוכי | תוכים גלריה | תוכים לקסיקון | תוכים מאמרים | בקהילת דיאבלו 3 הישראלית תמצאו בין השאר גם פורום דיאבלו. נערך לאחרונה על ידי BELPHEGOR, 10-10-07 בשעה 10:19. |
|
|
|
|
|
#2 (קישור ישיר) |
|
IO Admin
|
אחלה עבודה כמו תמיד !
Testing Monster Rig Core i7 ... XPS M1330 | T8300 | 2GB | LED Display | 120GB 7200RPM HD 4870X2 - 3DM01 - 91221, 3DM03 - 92573 ,3DM05 - 31345, 3DM06 - 21637 HD 3870X2 - 3DM06 - 21304 Super PI 1M Air - 9.672sec Ceterum Censeo Carthaginem Esse Delendam |
|
|
|
|
|
#3 (קישור ישיר) |
|
IO Pro
|
הוא יחסית עזר. תודה על המבחן.
|
|
|
|
|
|
#4 (קישור ישיר) |
|
IO Master
|
BELP איזה גרפים יפים, במיוחד השניים האחרונים
.רציתי לדעת יש מצב להוסיף מבחן של צפייה בסרט ? כלומר אם אתה מנגן TRAILER HD על המערכות השונות יש הבדלים ? VISTA בהחלט מסתמנת כאופציה בפירמוט הקרוב כל הכבוד על ההשקעה ![]()
Board: Intel Desktop Board DG965WH Memory: 4X CORSAIR VALUE 512MB 667MHZ DDRII Video Card: ATI Radeon HD 2600 XT 256MB GDDR4 Monitor: Samsung SyncMaster 940BW Hard Drives: 2X WD 36GB Raptors, 13X WD 500GB AAKS, 1X WD 320GB AAKS, 1X WD 120GB IDE Optical Drives: NEC ND4550A BLACK Keyboard+Mouse: Logitech Cordless Desktop MX 5000 Laser Case: HEC 6C28 Power Supply: HEC 300AR-TF |
|
|
|
|
|
#5 (קישור ישיר) |
|
IO Pro
|
אחלה, ביצוע מצויין
|
|
|
|
|
|
#6 (קישור ישיר) |
|
Banned
|
אחלה ביקורת!
תודה רבה (: |
|
|
|
| קישור פירסומי |
|
|
#7 (קישור ישיר) |
|
IO Pro
|
ויסטה לא כזה שיט כמו שחשבתי,עם הזמן היא גם תהיה עדיפה על XP.
|
|
|
|
|
|
#8 (קישור ישיר) |
|
IO Member
|
תודה על ההשקעה .
מאמר מאד שימושי |
|
|
|
|
|
#9 (קישור ישיר) |
|
IO legend
|
TheDoc כמה צורך כבר HD?אני לא רואה סיבה שבגלל HD לא תעבור למערכת.
בכל מקרה בסיכום אשמח לבצע בדיקות נוספות, ההבלים כאן בביצועים שוטפים אמורים לרמז שויסטה תבצע זאת טוב יותר או לחליופין כמו XP. Andrey12341 המערכת בהחלט השתפרה ואין סיבה שהיא לא תבצע זאת טוב יותר מ-XP בסופו של דבר, זה היה צפוי וברור. מה שלא היה צפוי וברור זה שהשיפור וההתקמות של המערכת תהיה מהירה כל כך. תודה לכולם.
|
|
|
#10 (קישור ישיר) |
|
IO Addict
|
פששש VISTA מפתיע ... תודה רבה בלפ
| E2160 (stock) @ 3Ghz [24/7] | IP35-E | Gskill 2GB HK | Gecube HD2600xt (Accelero S1) | WD 250AAKS + 160JS | Hec Silent Pro 385w | Samsung 2043BW SuperPI1m:20.078 @ 3Ghz | SuperPI1m:16.015 @ 3.7Ghz | E2160@ OC 109.5% | DDR2-1200 | DDR2-930 4-4-3-4 | DDR2-1044 5-4-3-10 ![]() | Intel P4 2.8C @ 3.45Ghz | Abit IC7 | Twinmos 256mb x2 400mhz | WD 80GB | FX5200 |
|
|
|
|
|
|
#11 (קישור ישיר) |
|
IO Pro
|
BELF תודה רבה על ההשקעה מאוד חיכיתי לזה ונראה לי שאני יעבור לוויסטה.
תודה ![]()
INTEL Q6700@4.1GHZ 1.7V G0-- WATER COOLING-- 4 X 2GB BUFFALO PC2-6400 @ 1100MHZ CL-4 ASUS MAXIMUS FORMULA-EVGA 260GTXֲֲ @750/2200- ENERMAX LIBERTY 500W- SOYO 24" 6MS P-180 SILVER--SEGATE SATA2 16MB 320GB X3 RAID0 + EXT COMSTAR 1TB W.C: D-TEC FUZION/MCR320/MCP655 G15+G7.X-FI EXTREEM GAMER.X-230 ![]() |
|
|
|
|
|
#12 (קישור ישיר) |
|
IO Member
|
אני עם הויסטה מהתחלה ואני אכן מרגיש שיפור בביצועים וביציבות
לאורך זמן כנראה לא הרבה ברירות והרבה יעברו לויסטה , בעיקר בגלל DX10 (למי שמשחק) תודה על ההשקעה , עכשיו אני מתלבט אם לעבור לגירסת ה-64 |
|
|
|
|
|
#13 (קישור ישיר) |
|
IO Member
|
אחלה עבודה BLF אהבתי - מאוד
![]()
|
|
|
|
#14 (קישור ישיר) |
|
Vmod Master
|
כיף שאנשים תורמים מזמנם לבדוק דברים בשביל קהילת המחשבים
וכיף עוד יותר שמקצוען עושה את הבדיקה . תודה רבה על המידע החיוני , תמשיך ככה.
|
|
|
#15 (קישור ישיר) |
|
IO legend
|
בגלל הלחץ החברתי (
) מחר אוסיף מבחן נוסף (HD).אז אם יש בקשות נוספות, זה הזמן. והמון תודה לכולם.
|
![]() |
| הגדרות אשכול | |
| אפשרויות הצגת נושא | |
|
|
קישורים חוזרים (?)
לינק חוזר לטראד: http://www.iopanel.net/forum/thread3135.html
|
||||
| נשלח על ידי | עבור | סוג | תאריך | |
| GAMER :: ערוץ חומרה :: פורום חומרה :: ויסטא - מה מתאים 32 או 64? | טראד נוכחי | Refback | 16-05-08 13:29 | |
| GAMER :: ערוץ חומרה :: פורום חומרה :: Vista X64 or X86 | טראד נוכחי | Refback | 04-05-08 13:18 | |
| GAMER :: ערוץ חומרה :: פורום חומרה :: ויסטא - מה מתאים 32 או 64? | טראד נוכחי | Refback | 03-05-08 13:48 | |
| עזרה|צריך חוות דעת על 2 מפרטים - Vgames | טראד נוכחי | Refback | 09-01-08 0:53 | |
| [כתבה] ויסטה חוזרת למגרש ? | טראד נוכחי | Refback | 26-12-07 14:38 | |
| HWzone- פורטל המחשבים הישראלי - Crysis Singleplayer DEMO-יצא! - עמוד 60 | טראד נוכחי | Refback | 31-10-07 3:05 | |
| HWzone- פורטל המחשבים הישראלי - 2 מערכות הפעלה - עמוד 1 | טראד נוכחי | Refback | 04-10-07 16:49 | |
| HWzone- פורטל המחשבים הישראלי - מישהו יכול לעשות לי סדר לגבי ויסטה ו -XP? - עמוד 1 | טראד נוכחי | Refback | ||