IOPanel

חזור   IOPanel > דבר חופשי > מחשבים ומה שמסביב
עמוד ראשי הירשם חיפוש הודעות מהיום סמן פורומים כנקראו

מחשבים ומה שמסביב כאן תוכלו לפרסם נושאים הקשורים בצורה כלשהי למחשבים , אך לא מצאתם היכן לפרסם אותם בפורומים השונים

דבר חופשי : מחשבים ומה שמסביב

התופעה הכי מוזרה שנתקלתי בה:

שלום לכולם, יש לי שאלה מורכבת: יש לי מחשב שבו מורכבים שלושה כוננים קשיחים. 1) 20 גיגה IDE (מסטר)+מערכת הפעלה. ...
תגובה
 
קישור חוזר הגדרות אשכול אפשרויות הצגת נושא
ישן 02-08-10, 1:44   #1 (קישור ישיר)
IO Rookie
 
תאריך הצטרפות: May 2010
הודעות: 84
ברירת מחדל התופעה הכי מוזרה שנתקלתי בה:

שלום לכולם, יש לי שאלה מורכבת:
יש לי מחשב שבו מורכבים שלושה כוננים קשיחים.
1) 20 גיגה IDE (מסטר)+מערכת הפעלה.
2) 250 גיגה IDE (סלייב)
3) 1 טרה sata (לא רלוונטי לשאלה).

שני הכוננים הראשונים מצליחים לתפקד אחד עם השני רק בסיטואציה אחת ויחידה, עם הכבל IDE המקורי של המחשב.
ניסיתי להחליף לכבל IDE ארוך יותר (המטרה להחלפה לא קריטית), ובשום קונסטלציה (החלפת מיקום על הכבל, החלפת ג'מפרים, משחקי מסטר/סליייב ביניהם) לא הצלחתי לגרום לשניהם לעבוד. תמיד קיבלתי הודעת Bootmge is missing או שהמחשב לא זיהה כוננים קשיחים בכלל.

לעומת זאת, כל פעם שחזרתי לכבל המקורי, הכוננים פעלו בהרמוניה מושלמת.
יש הבדלים פיזיים מועטים בין הכבלים, השאלה היא האמת ההבדלים הקטנים האלה יכלו לגרום לכך שהכוננים יעבדו רק עם כבל מסוים ועם אחרים לא?
למיטב ידיעתי כל כבלי הIDE זהים. אבל ייתכן ואני טועה..
Guru_Shastri לא מחובר   הגב עם ציטוט
ישן 02-08-10, 3:22   #2 (קישור ישיר)
IO Member
 
סמל האישי של morangal
 
תאריך הצטרפות: Aug 2007
הודעות: 171
ברירת מחדל

לא כל כבלי הIDE זהים, יש כבלים מסוג ישן יותר עם מספר סיבים שונה(40\80)
קשה לי להאמין שזו הסיבה אולי הוא פשוט לא תקין תנסה לבדוק כל חיבור בנפרד עם הרדיסק אחד מחובר ולראות האם זה תקין
תראה שאתה מרכיב אותם נכון: http://hdd.eitan.ac.il/index.php?page=1103
morangal לא מחובר   הגב עם ציטוט
ישן 02-08-10, 9:48   #3 (קישור ישיר)
IO Rookie
 
תאריך הצטרפות: May 2010
הודעות: 84
ברירת מחדל

חוברו נכון
ניסיתי כ-ל חיבור אפשרי. יחד - הם לא עובדים.
בנפרד, אני מצליח לחבר את המסטר לכבל החדש. וזהו.
Guru_Shastri לא מחובר   הגב עם ציטוט
ישן 02-08-10, 10:32   #4 (קישור ישיר)
IO Pro
 
סמל האישי של LT Mor
 
תאריך הצטרפות: Oct 2007
הודעות: 1,875
ברירת מחדל

מכיר את התופעה ניתקלתי בצורה דומה בעבר.

HD וצורב שהיו על אותו IDE בעת ההתקנה של מערכת הפעלה.
לאחר התקנה וסידור כבלים במארז וחיבור היחידות אם IDE נפרדים היה לוקח למחשב למעלה מ 1.5 לעבור את שלב הביוס.

רק החזרה לחיווט המקורי פתרה את הבעיה.

קרה לי בשני מחשבים שונים 486 ולוחות של אסוס.
לא קרה לי ב AMD ולוח של גיגבייט.
LT Mor לא מחובר   הגב עם ציטוט
תגובה


הגדרות אשכול
אפשרויות הצגת נושא

חוקי משלוח הודעות
אתה לא יכול לשלוח הודעות חדשות
אתה לא יכול לשלוח תגובות
הינך לא יכול לצרף קבצים להודעותיך
אתה לא יכול לערוך את הודעותיך

vB code הינו פועל
סמיילים הינו פועל
קוד [IMG] הינו פועל
קוד HTML הינו כבוי
Trackbacksהינו פועל
Pingbacks הינו פועל
Refbacks הינו פועל

נושאים דומים
אשכול מפרסם האשכול פורום תגובות הודעה אחרונה
שאלון שנתקלתי בו sunken מחשבים ומה שמסביב 1 06-06-10 3:54
MP3HD,משהו שמע על התופעה? dany_74q מחשבים ומה שמסביב 8 22-03-09 18:08
מארז שנתקלתי בו בנעה מא*ר לו* ספקי כח, מארזים ומודינג 9 02-06-08 21:46
סתם בדיחה שנתקלתי בה... Shay דיבורים על הא ודא 8 04-02-07 12:13


כל הזמנים הם GMT +3. השעה כרגע היא 2:58.





מופעל על ידי: vBulletin
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Friendly URLs by vBSEO
IOPanel.net © כל הזכויות שמורות